Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Should I continue this effect on my pages?

    Hello, I was wondering if I should continue doing this:
    http://wifeee.com/tutorials/index.php

    on all my pages, linking to subpages. The downloads page also uses this effect.


    What do you think?

  • #2
    Senior Coder gnomeontherun's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Houston
    Posts
    2,846
    Thanks
    10
    Thanked 238 Times in 229 Posts
    You mean the effect that it asks EVERY CLICK to authenticate, but when I cancel lets me go anyways?
    jeremy - gnomeontherun
    Educated questions often get educated answers, and simple questions often get simple answers.

  • Users who have thanked gnomeontherun for this post:

    Vijo (06-23-2008)

  • #3
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Huh? What do you mean? Can you post a screenshot for me?

    And the effect is the buttons that say 'Gaming' 'Fansites' etc..

  • #4
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts

  • Users who have thanked Apostropartheid for this post:

    Vijo (06-23-2008)

  • #5
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    I have contacted my host, and they will be taking it off in a few minutes, their site has one of those in place.
    Their link, www.missingstudios.com/v6 needs one of those.

    To conclude, they are taking it off.
    Thanks for bringing this point up.

  • #6
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Has it gone now?

  • #7
    Senior Coder gnomeontherun's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Houston
    Posts
    2,846
    Thanks
    10
    Thanked 238 Times in 229 Posts
    Yes its gone.

    I'm assuming you are asking if you should keep the boxes with the fading effects as links?

    Its a nice effect but lets consider a couple things. After being rolled over, they fade so much into the background they are almost impossible to read again. So after the fadeOut commands, don't let it go so light. I think its nice, and fits the site look/feel. However you don't have any alternative text for you images...tisk tisk. You need that in case they don't load or aren't loaded by a screen reader.
    jeremy - gnomeontherun
    Educated questions often get educated answers, and simple questions often get simple answers.

  • #8
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Alt text has been fixed on the Downloads page, now doing tutorials.
    The opacity after each iteration has been risen to 0.4

    Any better?

    Edit: I think the JS is overwriting the alt text.
    Code:
    <a href="/tutorials"><img src="/media/stories.png" class="gradualfader" alt="Stories"></img></a>

  • #9
    Senior Coder gnomeontherun's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Houston
    Posts
    2,846
    Thanks
    10
    Thanked 238 Times in 229 Posts
    I would have it reset to the original opacity.
    jeremy - gnomeontherun
    Educated questions often get educated answers, and simple questions often get simple answers.

  • #10
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    But 0.4 is the origional opacity.

  • #11
    Senior Coder gnomeontherun's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Houston
    Posts
    2,846
    Thanks
    10
    Thanked 238 Times in 229 Posts
    I see now, cache kept the old settings I guess. Yes thats best. And I don't know about the alt issue, but they are working for me.
    jeremy - gnomeontherun
    Educated questions often get educated answers, and simple questions often get simple answers.

  • #12
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Hm.. Thanks for working with me on this issue anyway.
    Vijo

  • #13
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Ok, now some people have brought up that the 0.4 opacity is causing the button to fade away into nothing.

    Anyone experiencing this problem?
    http://www.wifeee.com

  • #14
    Senior Coder TheShaner's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    1,126
    Thanks
    2
    Thanked 40 Times in 40 Posts
    Under the tutorials section, the four image links are visible at first at a 0.4 opacity. When you hover over an image link, it brightens to 1.0, but as soon as you leave the image, it fades to 0 and cannot be seen anymore. If you hover back over the area it used to be, it'll come back to 1.0 but then fade to 0 again after you leave it.

    -Shane
    Last edited by TheShaner; 06-25-2008 at 08:38 PM. Reason: This is when using IE7 (I can't test the other browsers right now)

  • #15
    Banned
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kiev, Ukraine
    Posts
    72
    Thanks
    8
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Thanks for your reply.
    I have absolutely no understanding of JS.
    So I was wondering if someone could quickly fix this error.

    URL: http://www.wifeee.com/gradualfader.js


  •  
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •