Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Session problem

  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Session problem

    Hi,

    I would like some help to find a solution for an error with a site that we've built.

    The site's built using PHP 5 / MySQL 5.

    The problem is the following:

    We've built a portal for a customer who reports that he gets logged out randomly after just a few seconds/minutes. He just clicks around on the menu, and suddenly gets logged out. The session just 'dies'.
    The problem seems to occure regardless server (we have tried the system on several webservers / webhosting companies).

    After searching for the error, we haven't been able to assign the problem either to the server (where the system is normally hosted) nor to the client.

    The reasons why we don't belive it's server related error:
    - The problem emerges regardless to the server.
    - Other customers' configurtation of the system is working perfect. They never get's logged out. We have even let the current customer try some of these other sites - and they are working. He doesn't get logged out. This implies that it should be something with the system (where we havent found any errors, see below):

    The reasons why we don't belive it's system related error:
    - We havent found anything in the system code that could cause a logout (such as a session_destroy(), which only exists in the file that handles the logout).
    - Other configurations that other customers are using are working without problemt and we have never heard from them that this problem exists. Other customers are using as well different PC/Windows as Mac/Safari/Firefox configurations.

    The reason why we don't belive it's client related error:
    - The error seems to emerge with different computer configurations, although it's known that the error occurs with these configurations:
    - Internet Explorer IE7+8
    - Firefox (PC)
    The system works error free using Safari and Firefox (Mac).
    We are not using a firewall.

    Best regards,
    Patrik

  • #2
    UE Antagonizer Fumigator's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Utah, USA, Northwestern hemisphere, Earth, Solar System, Milky Way Galaxy, Alpha Quadrant
    Posts
    7,691
    Thanks
    42
    Thanked 637 Times in 625 Posts
    So are you saying you are unable to replicate this error in your test environment, or even using the same portal your customer is using?

  • #3
    Master Coder
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cottage Grove, Minnesota
    Posts
    9,512
    Thanks
    8
    Thanked 1,090 Times in 1,081 Posts
    I wonder if that customer is having the same problem on other websites as well?
    Perhaps they have an issue with their PC/browser setup?

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Fumigator View Post
    So are you saying you are unable to replicate this error in your test environment, or even using the same portal your customer is using?
    The problem occur on both test and production environment.

    Quote Originally Posted by mlseim View Post
    I wonder if that customer is having the same problem on other websites as well?
    Perhaps they have an issue with their PC/browser setup?
    I don't think so.
    The problem seems to be specific just to just this specific system and it's configuration.

    We managed to recreate the same problem scenario at our office, using a PC with Windows Vista and IE 8.

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    South Yorkshire, England
    Posts
    2,318
    Thanks
    6
    Thanked 304 Times in 303 Posts
    Quote Originally Posted by patrikorup View Post
    We managed to recreate the same problem scenario at our office, using a PC with Windows Vista and IE 8.
    Mentioning that info in your first post would have been helpful. Check the basics first, namely cookie settings. Are you browsing across www and non www paths, btw?

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by MattF View Post
    Mentioning that info in your first post would have been helpful. Check the basics first, namely cookie settings. Are you browsing across www and non www paths, btw?
    Absolutely, sorry if I wasn't clear enough in my first post.

    It's always same path. Cookie settings seems to be correct.

    I've been in contact with the host the site is runing on and the host we've the test environment on. They changed the session folder but without any result.

    We've tried to find a solution to this problem since the end of last year and it's making me frustrated. So - I'm thankful for all the help we can get with this.

  • #7
    Master Coder
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cottage Grove, Minnesota
    Posts
    9,512
    Thanks
    8
    Thanked 1,090 Times in 1,081 Posts
    Is there anything different in the .htaccess file, than on your other sites?

    Also, can you compare PHP info from one site to another and see any differences?

    Save this as "phpinfo.php", upload it, and run it:
    PHP Code:
    <?php
    phpinfo
    ();
    ?>


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •