Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Javascript not displaying in local files

    Howdy all.

    I have Win 7, IE9.

    I have a HTML file on my hard drive, with Javascript within. When I load the page, it keeps popping up Do u want to allow this content, I have to click to allow. I want to stop this, and after doing some searching I found the setting in Internet Options, Advanced - "Allow active content to run in files on my computer".

    Perfect.

    Doesnt work. When i check this box, the page loads without the warning, but then the Javascript just doesnt work.

    Getting quite annoying, because this file is my home page.

    Any help would be great!

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bathurst, Australia
    Posts
    180
    Thanks
    1
    Thanked 22 Times in 22 Posts
    That's just what IE does. I'm not actually sure if there is a setting to stop it on local machines. Just don't use IE for any sort of development testing...unless your testing to make sure it works in IE :P
    Disclaimer: I'm hungover 70% of the time i'm on here, any information given may not be correct, or even legible.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok, so "active content" doesnt refer to Javascript?

    When I "Allow active content to run in files on my computer", it directly affects the local page in question - albeit in a strange way, in that it doesnt warn me anymore, but the Javascript doesnt work..

  • #4
    Senior Coder rnd me's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Urbana
    Posts
    4,373
    Thanks
    11
    Thanked 592 Times in 572 Posts
    rename your html file as .hta and add an application tag as suggested by M$.
    my site (updated 13/9/26)
    BROWSER STATS [% share] (2014/9/03) IE7:0.1, IE8:4.6, IE11:9.1, IE9:3.1, IE10:3.0, FF:17.2, CH:46, SF:11.4, NON-MOUSE:38%

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok. Tried that, but it doesnt run in IE? which means i cant browse back & forth, not gonna be any good.

    I should mention that neither Java applets or .swf files run in local files either, even though ive just downloaded the latest Java and latest flash player. They work in Firefox though..

  • #6
    Senior Coder rnd me's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Urbana
    Posts
    4,373
    Thanks
    11
    Thanked 592 Times in 572 Posts
    Quote Originally Posted by nathan323 View Post
    Ok. Tried that, but it doesnt run in IE? which means i cant browse back & forth, not gonna be any good.
    i'm pretty sure forward and back work in HTA's, there's just no buttons by browser displayed by default. hotkeys should still work, as would <button>s than call the javascript nav commands, eg: history.go(-1) ...
    my site (updated 13/9/26)
    BROWSER STATS [% share] (2014/9/03) IE7:0.1, IE8:4.6, IE11:9.1, IE9:3.1, IE10:3.0, FF:17.2, CH:46, SF:11.4, NON-MOUSE:38%

  • #7
    Senior Coder jmrker's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    FL
    Posts
    3,091
    Thanks
    38
    Thanked 498 Times in 492 Posts
    Post some sample code that does not work for you.
    Not everything, just relevant parts.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •