Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Prototype - Ajax.Updater "Hello World' working in Firefox and Safari, not in IE

    Hey all,
    I'm lost. I've got a project using Prototype 1.6.0 that works works great in firefox and even friggin' Safari 3 for Windows, but for some strange reason it will not work in Internet Explorer (IE7 specifically). I've stripped my code down to the core and realized I can't even get a basic Hello World example to work in IE.

    Assume we have a really lame hello world site that contains default.htm, hello.htm, and prototype.js (inside a folder named 'js'). On this site we have a link with a mouseover event that makes a request to hello.htm and puts the response inside of the 'ResponseContainer' div. Sounds simple enough... Here's what I've got.

    default.htm:
    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" 
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" 
    	  xml:lang="en" lang="en">
    
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
    </head>
    <body>
    	<a href="#" 
    	   onmouseover="new Ajax.Updater(
    	   		'ResponseContainer',
    	   		'hello.htm',
    	   		{method:'get'});">Say Hello</a>
    	<div id="ResponseContainer"></div>
    </body>
    </html>
    And Only Because I am completely lost I will include the hello.htm code:

    hello.htm:
    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
     "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
    </head>
    <body>
    	<p>hello</p>
    </body>
    </html>
    Any help would be appreciated. I feel so stupid.

  • #2
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I see when I post my Hello World example onto the server it works in IE... So this example works and my other example doesn't. Life sucks sometimes! (half kidding). I have another post.

    Prototype - Ajax.Request works in FF, IE throws Error Message: Unknow runtime Error
    Last edited by mjmetzger; 02-26-2008 at 12:47 AM.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It may be because of Ajax caching which is present in Internet Explorer.

    Try this link :

    http://sameera-programming.blogspot....-explorer.html

  • #4
    Regular Coder ohgod's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    579
    Thanks
    6
    Thanked 69 Times in 69 Posts
    use post instead of get


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •