Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    161
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Strange Buttons in Opera

    http://www.definedband.co.uk

    I see a yellow line under each menu button in Opera, anyone know why?

  • #2
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    In what version of Opera? I viewed the page in Opera 9.01 and there were no yellow lines under the buttons.
    Add this to your CSS
    A line height is getting applied to your images. Try this
    Code:
    <ul id="nav">
    <li><a href="index.php"><img src="buttons/home.png" alt="" /></a></li>
    <li><a href="profiles.php"><img src="buttons/theband.png" alt="" /></a></li>
    <li><a href="photos.php"><img src="buttons/photos.png" alt="" /></a></li>
    <li><a href="gigguide.php"><img src="buttons/gigs.png" alt="" /></a></li>
    <li><a href="contact.php"><img src="buttons/contact.png" alt="" /></a></li>
    <li><a href="credits.php"><img src="buttons/credits.png" alt="" /></a></li>
    </ul>
    Then in your CSS add this
    Code:
    #nav {
    margin:0;
    padding:0;
    list-style:none;
    text-align:center;
    }
    #nav li {
    display:inline;
    line-height:0px;
    font-size:0;
    }
    You should also read this: Why tables for layout is stupid?
    Last edited by _Aerospace_Eng_; 09-25-2006 at 09:37 PM.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    161
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Opera 8.54 and your suggestion doesn't fix it. Doesn't really matter too much just a little line under each button but it puzzles me as to why.

  • #4
    Senior Coder
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    1,801
    Thanks
    8
    Thanked 131 Times in 129 Posts
    just a thought:

    Code:
    #nav, #nav li {
    background-color: #000;
    }
    it's obviously applying the table backgound color even though it's not in a table. weird. dont see anythign else that should be effecting it.
    Stop making things so hard on yourself.
    i is tugbucket :: help raise tugburg :: Whitehaven Kiwanis

  • #5
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Hmm upon further inspect there is a line-height somewhere being added so your background color from the links is coming through. I say just lose the background color for the nav
    Code:
    #nav li a {
    background:none;
    }
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •