Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    73
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    IE is messing around with my PNGs, even with alpha hack

    I have a problem with some transparent PNGs I am using for my website. The transparency works fine with the AlphaImageLoader filter, but for reasons beyond me the images in IE are showing up in a darker shade of gray than in other browsers.

    This is how they should appear as (viewed in Mozilla):



    But in IE they appear as this:



    The alpha parts of the image are in orange.

    Is it a problem with the graphics program I am using (Photoshop CS) or is it a problem with the filter? What can I do to get round this problem?

    Thanks in advance.

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    33
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I used to have the same problem and I found it wasn;t only IE, but pretty much every browser except Safari, Firefox, and Opera. I would suggest using a transparent .gif instead.

    I think, however am not completly sure because I am not much a graphics person, but I think you just need to "save for web" in Photoshop and it should work. If you really want to use a .png.
    Last edited by cronic5; 01-03-2006 at 07:34 AM.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •