Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Layout issue.

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Layout issue.

    I don't understand why this isn't laying out properly. All of the sliced images should line up properly yet they are not.

    http://www.essexhall.com/sophs/portal.php

    Thanks,
    DaVuLf

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    1,801
    Thanks
    8
    Thanked 131 Times in 129 Posts
    I think it maybe this line in your head:
    Code:
    <style type="text/css">
    td.text {padding:1em 1em 1em 0.2cm}
    </style>
    that 1em is being added to the width of your TDs.

    try removing that line and in side all your td's that have any text in them wrap the text in <p> </p> and then in your CSS write:

    Code:
    p {
    margin: 1em;
    padding: 0;
    }
    and see if that changes anything.
    Stop making things so hard on yourself.
    i is tugbucket :: help raise tugburg :: Whitehaven Kiwanis

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I will add that and see what we come up with, thanks!

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm not sure if that worked out, when I view the site with Firefox it is still unaligned. I don't understand why.

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Essex, UK
    Posts
    2,636
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    [OT] That Flash banner is very distracting from the content. [/OT]

  • #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    dude, seriously I messed with it and no help

    so I blame black magic.

  • #7
    New Coder
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Mark: Is that an issue?

    Gant: I am also starting to believe that the dark arts were involved in this dilemma. I have tried resizing every table, tried setting the static images as background images, tried erasing height/widths... All to no avail.

  • #8
    Registered User
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    1 simple thing I kinda noticed, is that you set the full width to 700 and then set columns around 356 instead of 355. You also give 1px cellspacing in some places. This doesn't add up too well.... perhaps you should recheck all the math or so.
    Last edited by Gant; 08-11-2005 at 09:25 PM.

  • #9
    New Coder
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I wrote it out.

    || | | ||
    9 336 10 336 9

    =700.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •