Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    HTML different between two XP computers

    Help! I am wondering if anyone can shed some light on this.

    I have built a simple HTML page.

    I am using basic HTML, by that I mean, <font size="1'>Text</font>.

    The problem is that I am using breaks to stop widows and to stop the Clients nameform breaking in half ie.

    Toms Chicken

    Not

    Toms
    Chicken.

    Everything looks good on my Xp machine and my pals 2000 machine, and my home 2000 machine, but the clients XP machine is breaking differently. They have told be that they are viewing the text in 'medium' size.

    Problem is, I cannot tell them why this is happening, how to fix it. This was never a problem with them b4. They just updated to XP from 98.

    This is killing me.

    Anyideas as to why it would be breaking badly.

    Thanks
    Steve
    Last edited by Steven_Smith; 10-05-2004 at 09:45 PM.

  • #2
    Senior Coder chilipie's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Shrewsbury, UK Age: 16
    Posts
    1,117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have you got a link to the page?

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry, its a confidental page. Its a promotion for a bank.

    I am hoping that someone could tell me to click a link and everything would be fine.

  • #4
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    engoku no anime
    Posts
    354
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Could you at least show us the code? Or perhaps the ideal settings for the page?

    BTW, it could be that the client is at a different resolution.

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    URL was HERE

    I can allways delete the link i guess. Do you think that having a differrent resolution will affect font size in explorer?
    Last edited by Steven_Smith; 10-05-2004 at 10:42 PM.

  • #6
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    engoku no anime
    Posts
    354
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes. My text size is set to "medium" and when I change resolutions, it makes the font size change.

  • #7
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Example: the third paragraph,

    on my machine its breaking on the last line

    December 31st. Here’s
    how it works:

    But on thier machine. its

    December 31st.
    Here’s
    how it works:

  • #8
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    engoku no anime
    Posts
    354
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Strange... I don't think that font size is the problem here because it looks the same at any of my resolutions... (from 640x480 up to 1280x1024)

  • #9
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have adjusted my DPI setting to 120 DPI and I am getting the same line breaks as my client.

    This just might be it.

    Thanks
    Steve

  • #10
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Oakville
    Posts
    160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It was the DPI setting, I asked my cleint to put it back to 90dpi and BAM! everything is fine.

    THANKS
    Steve


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •