Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Midlands, UK
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Jquery is disabling css drop-down menu in safari

    Hi,

    I have new website in it's early stages which features a purely css drop down menu.

    There is also a page which features a gallery which uses the latest jquery script.

    When navigating through the site, the drop-down menu works fine, especially in IE. However, when I click on the page with the gallery in Safari on a Mac, and then navigating away from this, all the drop-downs on the menu stop working.

    By deleting the link to the Jquery script on the gallery page, this stops happening - but obviously the gallery then doesn't work.

    I know little about Jquery, and how it can affect CSS, but I'm thinking this requires a change to the CSS, rather than the JQuery?

    The website is located here:

    http://newsite.xkengineering.com/

    The gallery page here:

    http://newsite.xkengineering.com/car...ar-xk120-1.php

    The CSS for the menu is here:

    http://newsite.xkengineering.com/menu/menu-styles.css

    Any help with this would be MUCH appreciated - thanks, Alex

  • #2
    Master Coder Excavator's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Alaska
    Posts
    9,749
    Thanks
    22
    Thanked 1,838 Times in 1,822 Posts
    Hello Alex Bennett,
    I didn't read through the code for Royal Slider but could it be it doesn't like how you've improperly closed your anchors?

    Try validating and see what happens.
    Validate often DURING development - Use it like a splelchecker | Debug during Development |Write it for FireFox, ignore IE
    Use the right DocType | Validate your markup | Validate your CSS | Why validating is good | Why tables are bad

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Midlands, UK
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank - you're right, there were a lot of errors, including a bizarre use of alt attributes in a tags. Will correct all these tomorrow and let you know how I get on - thanks again for the tip...!

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Midlands, UK
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Unfortunately, the site's still having the same issue. Like a said, it only seems to be happening in Safari, and whenever switching from the page with the gallery, to the homepage with the slideshow, and then the drop-down on the css menu gets disabled.

    I've validated all pages now, the only errors are the javascript specific attributes created by a script on the homepage.

    If anyone knows what might be causing this, I would really appreciate it!


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •