Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Internet Explorer ie7 unordered list not displaying properly

    Hi, this is my first big site since graduating and I'm having problems getting the footer to display properly in ie7. It's fine in all the other major browsers. I'm having other problems with ie7, but this is the main one. If someone can resolve this it would be great! It displays ok in most of my pages but not others so I'm assuming it's to do with inheritance but I can't find the problem. The page it doesn't display correctly is http://www.activegate.co.uk/dayOutHome.php (and the towns.php and offers.php pages) but it's fine on the home page, amongst others. I'm responsible for client side on the site and have someone working with me on server side.
    Please let me know if I need to supply more information as this is my first time using a forum too!

    Thank you.

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,957
    Thanks
    9
    Thanked 727 Times in 721 Posts
    Welcome...

    Looking at your page in IE7, using the IE Dev Toolbar, both your uls in the footer are having width:200px applied to them. This traces to this in dayOutHome.css

    Code:
    ul #key1, ul{
    	margin: 0;
    	padding: 0;
    	list-style: none;
    	width:200px;
    }
    Remove that width and things look better. Why is this not causing a problem in FF? Because there are other errors in that file which are causing FF and IE8, but not IE7, to ignore that statement entirely.

    In fact you have;

    Code:
    #key1{
    	position:absolute;
    	width:200px;
    	height:240px;
    	top:699px;
    	left:57px;
    	list-style:none;
    	border:1px solid #666666;
    	border-top:none;
    	-webkit-box-shadow: 0 10px 10px rgba(0,0,0, .7);
    	-moz-box-shadow: 0 10px 10px rgba(0, 0, 0, 0.7);
    	box-shadow: 0 10px 10px rgba(0, 0, 0, 0.7);
    	z-index:12;
    }
    
    }
    ul #key1, ul{
    	margin: 0;
    	padding: 0;
    	list-style: none;
    	width:200px;
    }
    Check your css with the css validator. You're going to get some errors through using CSS3 properties - worry more about the parse errors.

    (That css link should be in the header as well, really.)
    Last edited by SB65; 05-29-2012 at 03:30 PM.

  • Users who have thanked SB65 for this post:

    LuCi (05-29-2012)

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Wow, that was a quick response! Thank you - I'll have a go at that now.

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    It's fixed!

    Thanks so much - all the pages are displaying the footer correctly now. Brilliant!
    I'm a bit scared of the number of errors in my css though! I haven't looked through it properly yet but I'm hoping most of them are because of the css3...

    Thanks again for solving in 5 minutes what I've been looking at for hours!


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •