Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Stuck with IE6 issue :/

    Hi Guys

    I am currently working on a site... and I AM FED UP with IE6... If only I could tell people to GO DOWNLOAD IE8... but that would be too easy

    I have been doing lots of changes to my CMS and forgot to keep checking if IE6 is happy with changes... now IE6 is unhappy and I don't know what I changed :/

    ISSUE:
    unable to select text in content section... visible but it is almost as if it is behind something. This is an issue when a user tries to log in and can't enter their details as you can't enter into text

    URL:
    http://www.ufg.co.nz/library.php?ret...ue&ie6detected
    also anything in this site :P

    ALSO:
    I know my code is ugly... I currently have someone to add all the table summery attributes, image alt attributes etc... Also I know absolute positioning is frowned upon but its just that way its gotta be... so no bad mouthing the code
    These pages are generated by my CMS so I gotta fix the thing generating the annoying IE6 bug

    CODE
    PHP, Javascript etc... As you can see I am not much of a HTML coder and I think this issue is with the HTML

    If anyone spts something... I will be in your debt

  • #2
    Kor
    Kor is offline
    Red Devil Mod Kor's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Bucharest, ROMANIA
    Posts
    8,478
    Thanks
    58
    Thanked 379 Times in 375 Posts
    Nor in IE7 would work, if you mean the color of the links.

    You see, you have used CSS classes like:

    a.someclass{
    }
    ...
    a.otherclass{
    }

    I would have thought the classes otherwise

    .someclass a{
    }
    ...
    .otherclass a{
    }

    same for the pseudo classes :visited, :hover ...

    On the other hand using the inherit value is tricky in IE...
    Last edited by Kor; 05-13-2010 at 01:21 PM.
    KOR
    Offshore programming
    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks for the input but this is not the issue. The CSS is fine and the code works in IE7 & IE8. Both your and my CSS will work in both ie6 and ie7

    Thus I think it has something to do with the z-index, opacity, or visible/hiddne fields

  • #4
    Kor
    Kor is offline
    Red Devil Mod Kor's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Bucharest, ROMANIA
    Posts
    8,478
    Thanks
    58
    Thanked 379 Times in 375 Posts
    Quote Originally Posted by xaltednet View Post
    Thanks for the input but this is not the issue. The CSS is fine and the code works in IE7 & IE8
    Are you sure? See in attachment the IE7 print screen.

    Nor in FF looks better. The "login" text is blue, not white.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Stuck with IE6 issue :/-ie7.png  
    KOR
    Offshore programming
    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2010
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Ah... that... I need to fix that... but thats due to my "a" css atribute being blue ... still meaning smack a manual white color in there

    But regarding the issue which concerned me... it was the stupid Debug bar in IE6 which was causing the issues ... aye... uninstaled it, and IE6 is manageable again

    so if any mods is looking at this thread... it can be wipped


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •