Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Senior Coder
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,683
    Thanks
    28
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Can anyone say why this is OK in Moz FF but not in IE ?

    Hi,

    I just can not see what I have done wrong

    This is the page: customer service article

    In Moz FF it looks fine, but in IE the columns are ignored and all the text is centered.

    Any ideas how I can fix this ?

  • #2
    Master Coder Excavator's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Alaska
    Posts
    9,675
    Thanks
    22
    Thanked 1,827 Times in 1,811 Posts
    Hello jeddi,
    Is it this unclosed span tag?
    Code:
    		<br><br> 
    			<span style = "font-size:12px; color:black;">
    If you like these articles, feel free to use the <b>Ping This</b> or 
    the <b>SHARE</b> button and allow others to learn about our service.
    The button works with all major sharing and bookmarking sites. 
    <span>	    </p>
        </div>  
     <div class="center_column_nar" style="background-color:white;">
       <br>    
        <h2>Customer Service: On the Decline?</h2>
    		<br>
    That bit in red should look like </span> instead.

    See the links about validation in my sig below. Although it found the messed up closing tag, I didn't recognize it as being the problem till I dug around in your code for a bit.
    Validate often DURING development - Use it like a splelchecker | Debug during Development |Write it for FireFox, ignore IE
    Use the right DocType | Validate your markup | Validate your CSS | Why validating is good | Why tables are bad

  • #3
    Senior Coder
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,683
    Thanks
    28
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Thanks for pointing that out.

    I have corrected that but I still have the same problem.

  • #4
    Regular Coder
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Earth - sometimes sky :-)
    Posts
    121
    Thanks
    51
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Ok.
    So, for first you have some error's in your code like not closed tags. Please validate your site with w3C on this site : http://validator.w3.org/

    The next step should be you update you IE because I try your link on IE8 and it's look like fine, same like in FF. but the error's don't disappear ;-)

    Next, this is your code:
    Code:
     <div class="navbar" id="nav">
        <ul>
           <li><a style="color: darkblue; font-size:14px;"><b>Customer Service Articles</b></li>
       </ul>
      </div>
    you didn't closed the A tag! here is the right code:
    Code:
    <div class="navbar" id="nav">
        <ul>
           <li><a style="color: darkblue; font-size:14px;"><b>Customer Service Articles</b></a></li>
       </ul>
      </div>


    Why you use UL and LI tag for a simple text printout like for "Customer Service Articles" ? when you didn't used an unordered list.

    If you wish to make a link for the text "Customer Service Articles" then close the A tag with </a> and delete the UL and LI tag, I think it unnecessary.

    And here is how I would do and organize the header section:

    Code:
    <div style=" margin-left:auto; margin-right:auto; width:780px; height:140px;">
    <div style="width:780px; height:20px; background-color:#0000CC;"><font style="color:#FF0000; margin-left:300px;"><b>The top blue line goes here</b></font></div>
    <div id="left_div" style="width:390px; height:100px; background-color:#990033; float:left;">
    <div>Support-Focus.com</div>
    <div>customer service</div>
    <div>Providing the internets' best customer service.</div>
    </div>
    <div id="left_div" style="width:390px; height:100px; background-color:#996666; float:left;">
    Here should go the logo
    </div>
    <div style="width:780px;height:20px; float:left; background-color:#0000CC;"><font style="color:#FF0000; margin-left:300px;"><b>The bottom blue line with the gray goes here</b></font></div>
    </div>
    Copy-paste this code to you DW in the body section, save and see what is happening...

    If you need more help please feel free to contact me...

  • #5
    Master Coder Excavator's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Alaska
    Posts
    9,675
    Thanks
    22
    Thanked 1,827 Times in 1,811 Posts
    Quote Originally Posted by jeddi View Post
    Thanks for pointing that out.

    I have corrected that but I still have the same problem.
    You corrected that one. There is another similar error you have not fixed yet. Like I said - See the links about validation in my sig below.


    ...
    Validate often DURING development - Use it like a splelchecker | Debug during Development |Write it for FireFox, ignore IE
    Use the right DocType | Validate your markup | Validate your CSS | Why validating is good | Why tables are bad

  • #6
    Senior Coder
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,683
    Thanks
    28
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Thanks for your help.

    I have now validated every page and it works fine now


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •