Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    An unneeded </div> fixes a problem..but does not validate as XHTML.

    http://www.emmafrostfiles.com/

    Scroll all the way down - the footer does not stretch throughout the entire page - it should stretch, but it doesn't. However, if I add a
    Code:
    </div>
    just before
    Code:
    <div id="footer">
    , every thing looks fine. But it doesn't validate as XHTML.

    Also, why this: http://validator.w3.org/check?uri=ht...frostfiles.com

    Code:
    <li><a href="/gallery/fan-art/?album=7&gallery=37">Art</a></li>
    Looks like the validator doesn't like the &g - I can't add my FireFox affiliate link either cause it doesn't validate as XHTML...because it has the special characters in the link.

  • #2
    Regular Coder BoldUlysses's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Winston-Salem, NC
    Posts
    938
    Thanks
    10
    Thanked 190 Times in 187 Posts
    Use &amp; instead of plain &, even in links, to validate that. See list here.
    matt | design | blog

  • Users who have thanked BoldUlysses for this post:

    aimerzz4 (07-22-2008)

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    195
    Thanks
    3
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Use CSS to fix it then. Closing a non-opened element is not a solution to a problem.

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by macwiz View Post
    Use CSS to fix it then. Closing a non-opened element is not a solution to a problem.
    I know...which is why I need to find a fix. For some reason when I edited the layout (see, before it was fine and the footer did stretch), the footer wouldn't stretch. I can't seem to find the problem, so I'm hoping someone here can.

    Footer is already set at 100&#37; thru CSS, so it must be some other div causing the problem.

    @msuffern - thanks!
    Last edited by aimerzz4; 07-22-2008 at 05:24 AM.

  • #5
    Senior Coder effpeetee's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Clapham Junction - London SW
    Posts
    4,885
    Thanks
    228
    Thanked 204 Times in 203 Posts
    This list may be useful.

    Frank.
    * Sources (updated: 21.11.2012.
    Using Windows 8 Professional. 64bit with HP Photosmart 5510 printer Very useful site here.

  • #6
    New Coder
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Quote Originally Posted by effpeetee View Post
    This list may be useful.

    Frank.
    I also like this one: http://www.digitalmediaminute.com/re...tity/index.php

  • #7
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    You never seem to close one of your block quotes plus its inside of a paragraph which you can't do either.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #8
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by _Aerospace_Eng_ View Post
    You never seem to close one of your block quotes plus its inside of a paragraph which you can't do either.
    I've tried fixing that but it's the WordPress editor that automatically generates a <p> before and after a blockquote. Maybe I can create a paragraph class as 'quote' instead of 'blockquote,' then maybe the editor will stop generating a <p>.

    Anyways, that's not the problem with the footer because I've taken away the blockquote and the extra div - still doesn't work.

  • #9
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Unless I'm missing something the footer seems to be working fine. This is what I see in Firefox 3.0.1

    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #10
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    This is the current code:
    Code:
    <div id="footer">
    <div class="footer_inside">
    footer stuff
    </div><!--end of footer_inside-->
    </div><!--end of footer-->
    Which displays this (notice the footer does not stretch all the way):
    http://www.emmafrostfiles.com/images/df66ter.jpg

    However, if I add this </div> like this:
    Code:
    </div>
    <div id="footer">
    <div class="footer_inside">
    footer stuff
    </div><!--end of footer_inside-->
    </div><!--end of footer-->
    It displays what you just showed: http://img519.imageshack.us/my.php?image=emfio1.jpg

    However, adding an unneeded </div> marks it as invalid XHTML and may mess with other elements in the future. I need the footer stretch across the entire page without needing the extra </div>. When I had this layout for many months, this did not happen. So, some thing is going on and it's probably due to my messing, though I cannot figure it out for the life of me.

  • #11
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Your current site is still displaying fine and validates when you ignore the blockquote stuff.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #12
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by _Aerospace_Eng_ View Post
    Your current site is still displaying fine and validates when you ignore the blockquote stuff.
    It's not the blockquote that's causing the problem.

  • #13
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    I KNOW this. IGNORE the block quote stuff and your site validates and looks fine.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #14
    New Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    98
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    ...But....I want the footer to stretch all the way.....without using the misplaced div.

  • #15
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    This is the code I used and it seems to work fine. No misplaced </div> anywhere.

    Code:
    </div>
    <!--end of wrapper-->
    <div id="footer">
    	<div class="footer_inside">
    		<p>emmafrostfiles.com<br/>
    			MARVEL, EMMA FROST, and all related characters: ™ &amp; &copy; Marvel Characters, Inc. All rights reserved. <a href="http://www.marvel.com" target="_blank">marvel.com</a>.<br/>
    			<a href="http://emmafrostfiles.com/disclaimer/">More on Legal Use</a> | powered by <a href="http://www.aimeeish.com" target="_blank" title="aimeeish.com">aimeeish</a> | designed by <a href="http://www.growldesign.co.uk" target="_blank">growldesign.co.uk</a> </p>
    		<p><a href="http://www.mozilla.com/en-US/firefox/?from=sfx&amp;uid=231250&amp;aid="><img src="http://www.emmafrostfiles.com/images/ff3.gif" alt="Firefox 3"/></a> <a href="http://www.wordpress.org" title="WordPress" target="_blank"><img src="http://www.emmafrostfiles.com/images/wp-button-4.gif" title="WordPress" alt="WordPress"/></a><br/>
    			<a href="http://validator.w3.org/check?uri=http://www.emmafrostfiles.com" title="Valid XHTML"><img src="http://www.emmafrostfiles.com/images/tick.png" alt="Valid XHTML 1.0"/>Valid XHTML</a> | <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://www.emmafrostfiles.com/wp-content/themes/eff_v3/style.css" title="Valid CSS 2.1"><img src="http://www.emmafrostfiles.com/images/tick.png" title="Valid CSS 2.1" alt="Valid CSS 2.1"/>Valid CSS</a> | <a href="http://www.emmafrostfiles.com/wp-rss2.php" class="feed">RSS Subscribe</a></p>
    	</div>
    	<!--end of footer_inside-->
    </div>
    <!--end of footer-->
    <script type="text/javascript">
    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
    document.write(unescape("&#37;3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
    </script>
    <script type="text/javascript">
    var pageTracker = _gat._getTracker("UA-4951063-1");
    pageTracker._initData();
    pageTracker._trackPageview();
    </script>
    </body>
    </html>
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • Users who have thanked _Aerospace_Eng_ for this post:

    aimerzz4 (07-25-2008)


  •  
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •