Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    ie/win css issue

    Hi,

    I'm trying to bug fix some css issues in IE/Win. Sites look great on firefox/safari but my menu bar doesn't seem to float properly in ie. It may well be bad code, or a ie bug, but i don't know where to start trying to fix it.
    I've been reading up about lots of float issues with ie, but identifying the problem aint been easy. I was hoping someone with more experience might be able to give me a pointer or two.

    The site can be viewed here:

    http://www.atticusfinch.tv/core2/

    If you can help, please do!

    Ta,

    paul

  • #2
    Senior Coder CFMaBiSmAd's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Denver, Colorado USA
    Posts
    3,068
    Thanks
    2
    Thanked 319 Times in 311 Posts
    This site you posted contains 14 html validation errors and 11 css errors. Fix those first, then worry about how the page works in different browsers -

    http://validator.w3.org/check?uri=ht...Inline&group=0

    http://jigsaw.w3.org/css-validator/v...usermedium=all
    If you are learning PHP, developing PHP code, or debugging PHP code, do yourself a favor and check your web server log for errors and/or turn on full PHP error reporting in php.ini or in a .htaccess file to get PHP to help you.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,

    Thanks. I've managed to get the css vaildated no probs, having a few probs with one section of code on the html validation though.

    I need to embed a quicktime. Originally i was using an embed tag, but have switched to the object tag in order to have it vaildate properly. However it both doesnt validate or load the quicktime properly now and i'm confused as to how to get this last bit sorted before tackling the css.

    I need to grab the name of the quicktime dynamically from a database [had this working ok before with the embed tags] so i don't know if this is whats screwing it up or if i've missed something else?


    This is the trouble code:

    <object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" width="512" height="310">

    <?php echo c2c_get_custom('QT', '<param name="video/quicktime" value="http://www.atticusfinch.tv/corevideo/', '.mov"/>', ''); ?>
    <param name="controller" value="true" />
    <param name="autoplay" value="false" />
    !--[if !IE]>-->
    <?php echo c2c_get_custom('QT', '<object type="video/quicktime"data="http://www.atticusfinch.tv/corevideo/', '.mov" autoplay="false" width="512" height="310" />', ''); ?>
    <param name="autoplay" value="true" />
    <param name="controller" value="true" />
    </object>
    <!--<![endif]-->
    </object>



    Thanks,

    Paul

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok ok, i've fixed that last bit by switching to a javascript technique, so the page now validates as xhtml and the css is ok.

    So back to original problem... can anyone help me with my float problem where my menu sticks halfway down the page in ie/win?

    Thanks,

    Paul

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    nevermind, on the road to fixing now.

    Thanks


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •