Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Why are images not displaying??

    Hi,

    Please can someone let me know why the images are not displaying on the following page:

    www.usip.co.uk/index6

    There should be a big photo of the American flag down the left hand side of the page but the browser is totally ignoring it.

    They were showing a while ago but have now disappeared.
    Any ideas?

    Thanks!
    Rich

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Willow Grove, PA
    Posts
    169
    Thanks
    1
    Thanked 27 Times in 27 Posts
    Is the server mime type correct? Are you sure that images/usflag.jpg is an image and not an html file that you change the name to? Because when I go the the url below, an html page is returned. Not an image. Also, the same goes for the stylesheet.

    http://www.usip.co.uk/index6/images/usflag.jpg
    http://www.usip.co.uk/index6/css/style.css

    Also, side note, you might want to fix a couple things too.

    bgcolour"#989999" should be bgcolor="#989999"

    The following link tag should not have a bgcolor value assigned to it.
    <link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" bgcolor="#989999" media="all" />

    Hope this helps.

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the reply.

    The page should be an html file (which it is) but should have images displayed on it. Down the left hand side there should be a US flag above the business address info but there isn't. I don't know why they are not being displayed...

    Any help is most appreciated.

    p.s thanks for the note on the bg colour.

  • #4
    Master Coder Excavator's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Alaska
    Posts
    9,748
    Thanks
    22
    Thanked 1,838 Times in 1,822 Posts
    Good morning Poley,
    It seems your path is wrong.
    Your markup is loading images from http://www.usip.co.uk/images/ but no such path exists on your server.
    Validate often DURING development - Use it like a splelchecker | Debug during Development |Write it for FireFox, ignore IE
    Use the right DocType | Validate your markup | Validate your CSS | Why validating is good | Why tables are bad

  • #5
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    You shouldn't be using bgcolor at all.

    What the hell's the point in using CSS if you're not at least going to do the basic things?

  • #6
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you! very simple mistake...It works now.

    But I have another question...
    I'm trying to link www.usip.co.uk/index8
    to www.usip.co.uk/properties.php
    but when I try to put the link in on the html page it always shows the actual text for the link - properties.php.

    How can I get it to look like a regular link but instead of going to an HTML page, it goes to a PHP page?

    Thanks again

    Rich

  • #7
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    HyperT....in fact just look at the code.
    Code:
    <a href="/properties.php" title="Properties">Properties</a>
    The same for any link.

  • #8
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    cool. it works now...

    but last problem...

    I have the HTML code:

    Code:
    <FORM ACTION="http://www.usip.co.uk/contact.php" METHOD="post">
    And this is the PHP code:

    Code:
    <?PHP
    ######################################################
    #                                                    #
    #                Forms To Go 3.1.1                   #
    #             http://www.bebosoft.com/               #
    #                                                    #
    ######################################################
    
    ######################################################
    #                                                    #
    #                UNREGISTERED VERSION                #
    #                                                    #
    ######################################################
    
    
    
    DEFINE('kOptional', True);
    DEFINE('kMandatory', False);
    
    
    
    
    error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);
    ini_set('track_errors', true);
    
    function DoStripSlashes($FieldValue) 
    { 
     if ( get_magic_quotes_gpc() ) { 
      if (is_array($FieldValue) ) { 
       return array_map('DoStripSlashes', $FieldValue); 
      } else { 
       return stripslashes($FieldValue); 
      } 
     } else { 
      return $FieldValue; 
     } 
    }
    
    #----------
    # FilterCChars:
    
    function FilterCChars($TheString)
    {
     return preg_replace('/[\x00-\x1F]/', '', $TheString);
    }
    
    #----------
    # Validate: Email
    
    function check_email($email, $optional)
    {
     if ( (strlen($email) == 0) && ($optional === true) ) {
      return true;
     } elseif ( eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$", $email) ) {
      return true;
     } else {
      return false;
     }
    }
    
    
    
    if (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
     $ClientIP = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    } else {
     $ClientIP = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }
    
    $FTGname = DoStripSlashes( $_REQUEST['name'] );
    $FTGtel = DoStripSlashes( $_REQUEST['tel'] );
    $FTGemail = DoStripSlashes( $_REQUEST['email'] );
    $FTGmessage = DoStripSlashes( $_REQUEST['message'] );
    
    
    # Fields Validations
    
    $ValidationFailed = false;
    
    if (!check_email($FTGemail, kMandatory)) {
     $ValidationFailed = true;
    }
    
    
    # Include message in error page and dump it to the browser
    
    if ($ValidationFailed === true) {
    
     $ErrorPage = '<html><head><title>Error</title></head><body>';
     $ErrorPage .= 'Errors found: <!--VALIDATIONERROR-->';
     $ErrorPage .= '</body></html>';
    
     $ErrorPage = str_replace('<!--VALIDATIONERROR-->', $ErrorList, $ErrorPage);
    
     $ErrorPage = str_replace('<!--FIELDVALUE:name-->', $FTGname, $ErrorPage);
     $ErrorPage = str_replace('<!--FIELDVALUE:tel-->', $FTGtel, $ErrorPage);
     $ErrorPage = str_replace('<!--FIELDVALUE:email-->', $FTGemail, $ErrorPage);
     $ErrorPage = str_replace('<!--FIELDVALUE:message-->', $FTGmessage, $ErrorPage);
      
    
     echo $ErrorPage;
     exit;
    
    }
    # Email to Form Owner
    
    $emailSubject = FilterCChars("Feedback from JSay Member");
    
    $emailBody = "Hi USIP\n"
     . "\n"
     . "\n"
     . "Name : $FTGname\n"
     . "Tel : $FTGtel\n"
     . "Email : $FTGemail\n"
     . "Message : $FTGmessage\n"
     . "\n"
     . "Thanks\n"
     . "\n"
     . "$FTGname\n"
     . "";
     $emailTo = "USIP <info@usip.co.uk>";
      
     $emailFrom = FilterCChars("$FTGname");
      
     $emailHeader = "From: $emailFrom\n"
      . "Cc: JSay <rclayton20@hotmail.com>" . "\n"
      . "MIME-Version: 1.0\n"
      . "Content-type: text/plain; charset=\"ISO-8859-1\"\n"
      . "Content-transfer-encoding: 8bit\n";
      
     mail($emailTo, $emailSubject, $emailBody, $emailHeader);
    
    
    # Redirect user to success page
    
    header("Location: http://www.usip.co.uk/thankyou");
    exit;
    ?>
    Many thanks....

  • #9
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    But mate, what actually is the problem?

  • #10
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well, when I try to press submit and send a message through the form it doesn't work.

    It just says 'Errors Found'

    hope you can help with what the code should be for it all to work smoothly.

    Thanks

  • #11
    New Coder
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Can anyone help with the above contact form (in posting above this one) to get it to work properly?

    Thanks

    Rich

  • #12
    Senior Coder effpeetee's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Clapham Junction - London SW
    Posts
    4,885
    Thanks
    228
    Thanked 204 Times in 203 Posts
    According to the W3 validator, your site has 260 errors in the html

    http://validator.w3.org/

    Sorry! We found the following errors

    CSS
    URI : http://www.usip.co.uk/css/style.css
    -1 File not foundhttp://www.usip.co.uk/css/style.css: Not Found



    Frank

    Jump To: Validation Output
    This page is not Valid XHTML 1.0 Transitional!
    Result: Failed validation, 260 Errors
    Address:
    Encoding: iso-8859-1 (detect automatically) utf-8 (Unicode, worldwide) utf-16 (Unicode, worldwide) iso-8859-1 (Western Europe) iso-8859-2 (Central Europe) iso-8859-3 (Southern Europe) iso-8859-4 (North European) iso-8859-5 (Cyrillic) iso-8859-6-i (Arabic) iso-8859-7 (Greek) iso-8859-8 (Hebrew, visual) iso-8859-8-i (Hebrew, logical) iso-8859-9 (Turkish) iso-8859-10 (Latin 6) iso-8859-11 (Latin/Thai) iso-8859-13 (Latin 7, Baltic Rim) iso-8859-14 (Latin 8, Celtic) iso-8859-15 (Latin 9) iso-8859-16 (Latin 10) us-ascii (basic English) euc-jp (Japanese, Unix) shift_jis (Japanese, Win/Mac) iso-2022-jp (Japanese, email) euc-kr (Korean) gb2312 (Chinese, simplified) gb18030 (Chinese, simplified) big5 (Chinese, traditional) Big5-HKSCS (Chinese, Hong Kong) tis-620 (Thai) koi8-r (Russian) koi8-u (Ukrainian) iso-ir-111 (Cyrillic KOI-8) macintosh (MacRoman) windows-1250 (Central Europe) windows-1251 (Cyrillic) windows-1252 (Western Europe) windows-1253 (Greek) windows-1254 (Turkish) windows-1255 (Hebrew) windows-1256 (Arabic) windows-1257 (Baltic Rim)
    Doctype: XHTML 1.0 Transitional (detect automatically) XHTML 1.0 Strict XHTML 1.0 Transitional XHTML 1.0 Frameset HTML 4.01 Strict HTML 4.01 Transitional HTML 4.01 Frameset HTML 3.2 HTML 2.0 ISO/IEC 15445:2000 ("ISO HTML") XHTML 1.1 XHTML Basic 1.0 XHTML-Print 1.0 XHTML 1.1 plus MathML 2.0 XHTML 1.1 plus MathML 2.0 plus SVG 1.1 MathML 2.0 SVG 1.0 SVG 1.1 SVG 1.1 Tiny SVG 1.1 Basic SMIL 1.0 SMIL 2.0
    Root Element: html
    Root Namespace: http://www.w3.org/1999/xhtml
    Last edited by effpeetee; 01-15-2008 at 03:10 PM.
    * Sources (updated: 21.11.2012.
    Using Windows 8 Professional. 64bit with HP Photosmart 5510 printer Very useful site here.

  • #13
    Senior Coder ahallicks's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lancaster, UK
    Posts
    1,134
    Thanks
    1
    Thanked 57 Times in 55 Posts
    I take it you didn't write that PHP yourself? The error message is being displayed because according to that little script you posted, there are some errors with whatever you added in the form. It should tell you the errors via a print to the screen so you should know what the errors are?
    "write it for FireFox then hack it for IE."
    Quote Originally Posted by Mhtml View Post
    Domains are like women - all the good ones are taken unless you want one from some foreign country.
    Reputation is your friend

    Development & SEO Tools


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •