Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    jms
    jms is offline
    New Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    MAC Rendering problems

    Hello,

    I am new to this forum, so I hope am putting this in the correct section. I am experiencing a rendering problem with MACs using IE. When a MAC user goes to www.ten31productions.com they get nothing just a blank page. I'm not sure how to correct this problem and I do need MAC users to see this site. Any ideas??
    please assist?

    this is a relatively new mac about 9months old using IE 5.0.

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    40
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    jms…

    On a Mac here.
    You're right. it doesn't work in Mac/IE but it does work in Mac/Moz1.1.

    IE5.0+ for Macs is very compliant (not like Win/IE) and I noticed in your code that you hadn't put inverted commas (" ") around some of the attributes in the body (height, width etc).

    I suggest trying this for a start.

    There's something else as well… but I just can't figure it at the moment. Will look more closely when I've got some time.

    meerkat

    BTW. jkd will probably catch this straight away
    Ya don't need a weatherman to know
    which way the wind blows...

  • #3
    jms
    jms is offline
    New Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Meerkat - thanks for the input.

    I will go into my css portion - a code it properly ---

    thanks I would love anymore ideas & input.


    I validated my code w3c (html & css), it passed accept for the alt elements - because I don't have them.


    thanks
    Last edited by jms; 11-25-2002 at 05:22 PM.

  • #4
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ames, IA, USA
    Posts
    373
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    You might also try escaping your slash characters in the javascript portion, e.g., instead of images/gar.gif write images\/gar.gif
    Need more emoticons?
    Visit Catman's Private Stock

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    United Kingdom Confused: Often
    Posts
    859
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    dont use quotes around values in css.
    redhead

  • #6
    Senior Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    near Oswestry
    Posts
    4,508
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    My guess would be that you've opened a comment for your javascript, but you haven't closed it before the </script> tag - so the browser might consider the whole page to be a comment.

    syntax-highlighting text-editors help for this kind of thing

  • #7
    jms
    jms is offline
    New Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I removed any quotes I had, except around the fonts because of the spaces in the fnt name.

    I did the escaping slash.

    But unfortunately - it's still blank on the MAC

    Please keep the comments & ideas coming

    thanks

  • #8
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    NL
    Posts
    421
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Brothercake is right.

    When you start your script like this:

    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" type="text/javascript">
    <!--


    ...end it like this:

    // -->
    </SCRIPT>

  • #9
    New Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    40
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    jms…

    Brothercake and MCookie are right…

    Have just tested it and if you put in the
    //-->
    at the end of your JS as suggested it works fine in IE

    meerkat
    Ya don't need a weatherman to know
    which way the wind blows...

  • #10
    jms
    jms is offline
    New Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I fixed the comment thing---- I can't believe how long I looked at that & did not see it --- thanks

    I am now running into some positional issues. Where Can I find references to MAC/css stuff?

    By the way --- All of you are great -- I have been on other forums, that people don't respond or they are rude, if they bother to respond at all!!

    thanks a bunch


  • #11
    New Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    40
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Here's a good link fpr Mac/IE bugs and fixes…

    http://www.macedition.com/cb/ie5macbugs/

    meerkat
    Ya don't need a weatherman to know
    which way the wind blows...

  • #12
    Senior Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    near Oswestry
    Posts
    4,508
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yeah - check out the page that's linked to from that one - http://www.xs4all.nl/%7Eppk/js/ie5mac/margin.html

    That's so cool; it's been plagueing me for months that bug - very pleased to see he's found a work around for it.

  • #13
    jms
    jms is offline
    New Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    meerkat & brothercake,

    thanks for the info -- I appreciate it!!


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •