Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Css does not show up at ALL in IE (works in ff)

    Hi guys, i have a website (pad.diizy.com) it uses only css for the layout (divs) and it does not, in ANY WAY show up AT ALL IN IE. can someone help. here is the html + external css:
    (i did everything in firefox)
    index.html
    Code:
    <html>
    <head>
    <title>Page A day project</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen, projection">
    
    <script type="text/javascript">
    <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
    
    
    
    
    
    <body>
    
    <center>
    
    <h>Page-a-day project:<BR>
    <div>
    <b class="box">
    <b class="box1"><b></b></b>
    <b class="box2"><b></b></b>
    <b class="box3"></b>
    <b class="box4"></b>
    <b class="box5"></b>
    </b> <div class="box_content"><font color=white>
    This project is about FUN thats right, i will be trying to make new pages on my website as often as possible. Maybe not on a true day to day scale, but regardless my goal here is to try to alteast make it consistent.
    <BR><BR>
    Pages:<BR>
    <a href="/day1.html">The first</a>
    
    </font>
    
    </div>
    <b class="box">
    <b class="box5"></b>
    <b class="box4"></b>
    <b class="box3"></b>
    <b class="box2"><b></b></b>
    <b class="box1"><b></b></b>
    </b>
    </div> 
    
    </center>
    
    </body>
    
    
    </html>
    style.css

    Code:
    a:link { 
    	color: white;
    	}
    a:visited { 
    	color: white;
    	}
    a:hover { 
    	color: #CCCCCC;
    	background-color: #333333;
    	text-decoration: none;
    	}
    a:active { 
    	color: #333333;
    	}
    
    body {
    background-color: #B8B8B8;
    font-family: helvetica;
    font-variant:small-caps;
    color: white;
    }
    
    h {
    font-family: helvetica;
    font-size:25pt;
    font-variant:small-caps;
    color: black;
    }
    
    .box{
    width:500px;
    display:block;
    }
    .box *{
    display:block;
    height:1px;
    overflow:hidden;
    background:#000000;
    }
    .box1{
    border-right:1px solid #686868;
    padding-right:1px;
    margin-right:3px;
    border-left:1px solid #686868;
    padding-left:1px;
    margin-left:3px;
    background:#2e2e2e;
    }
    .box2{
    border-right:1px solid #a5a5a5;
    border-left:1px solid #a5a5a5;
    padding:0px 1px;
    background:#222222;
    margin:0px 1px;
    }
    .box3{
    border-right:1px solid #222222;
    border-left:1px solid #222222;
    margin:0px 1px;
    }
    .box4{
    border-right:1px solid #686868;
    border-left:1px solid #686868;
    }
    .box5{
    border-right:1px solid #2e2e2e;
    border-left:1px solid #2e2e2e;
    }
    .box_content{
    width:500px;
    padding:0px 0px;
    background:#000000;
    }
    All the .box css stuff is for antialiased borders on the Div tables (not using images)


    Any help would be appreciated! thanks in advance!!

  • #2
    Regular Coder Graft-Creative's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Web Designer - North East Lancashire U.K.
    Posts
    842
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    well you are missing a closing </ head> tag - that probably isn't helping much

    Gary

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Graft-Creative View Post
    well you are missing a closing </ head> tag - that probably isn't helping much

    Gary
    wow! that was dumb!
    well i have addeed that now, regardless, it still isnt showing.

  • #4
    Regular Coder Graft-Creative's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Web Designer - North East Lancashire U.K.
    Posts
    842
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by diizy View Post
    wow! that was dumb!
    well i have addeed that now, regardless, it still isnt showing.
    Nah, it's not dumb - I'm forever doing stuff like that

    Try adding a proper Doctype then, if it still doesn't work, I think we can get forensic with it

    Gary

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Graft-Creative View Post
    Nah, it's not dumb - I'm forever doing stuff like that

    Try adding a proper Doctype then, if it still doesn't work, I think we can get forensic with it

    Gary
    alright, i have now added the proper doctype ( <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> ), yet, nothing shows. it would be great to understand moreso why this is happening too!

  • #6
    Regular Coder Graft-Creative's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Web Designer - North East Lancashire U.K.
    Posts
    842
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok, now try validating you file W3C html validator

    ..and your CSS:

    CSS Validator

  • #7
    Senior Coder koyama's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    1,246
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    hmm... you are missing closing </script> tags

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    okay, after getting alot of validations (still not validating, but i will be getting that to work) i finally got it working in ie.

    Thank you for all your help! I will hopefully be able to one day figure out why this is happening.
    Last edited by diizy; 12-20-2006 at 01:38 AM.

  • #9
    Regular Coder Graft-Creative's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Web Designer - North East Lancashire U.K.
    Posts
    842
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Nice one Diizy - seriously, although it sounds a bit of a brush off, but: Doctype - then validate will always get you at least halfway toward soving your problem

    Gary

  • #10
    New Coder
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bahrain
    Posts
    96
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Lol I haven't such a website without the head tag...
    ALWAYS remember to validate your code

  • #11
    New Coder
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bahrain
    Posts
    96
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    lol?

    If you dont want any troubles, use mozila firefox or netscape.
    CSS ***** in ie
    ALWAYS remember to validate your code

  • #12
    Senior Coder whizard's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Philadelphia, PA, USA
    Posts
    1,662
    Thanks
    14
    Thanked 76 Times in 76 Posts
    Quote Originally Posted by codingmasta
    Lol I haven't such a website without the head tag...
    It was a simple mistake, I've done it lots of times. Also, I noticed in another thread, you posted code without a <title> tag...

    Quote Originally Posted by codingmasta
    If you dont want any troubles, use mozila firefox or netscape. CSS ***** in ie
    Too bad 95% of the world looks at websites in IE, so they have to be designed to appear correctly there.

    These posts aren't really very relevant to the subject of the thread.
    Dan
    PHP Tip: If you want to use short tags (<? or <?=$var) then make sure short_open_tag is set to "1". It really helps.

    Don't forget to save everyone time and mark your thread as Resolved :)

    "Also note that it is your responsibility to die() if necessary."

    DON'T USE THE MYSQL_ EXTENSION

  • #13
    Regular Coder Graft-Creative's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Web Designer - North East Lancashire U.K.
    Posts
    842
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by diizy View Post
    okay, after getting alot of validations (still not validating, but i will be getting that to work) i finally got it working in ie.

    Thank you for all your help! I will hopefully be able to one day figure out why this is happening.
    What was the fix diizy?

    Gary


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •