Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Problems embedding local video file.

    I am working on an html page on my local drive.
    I want to insert a video file that is also stored on my local HD.

    When I use:
    Code:
    <embed src="/foo/bar/HowToo.mp4" autostart="false" />
    I get a window in the page where the video should play, but it has the lego brick icon with "Click here to download plugin".

    It shouldn't be a problem with plugins as I can play any video format from hulu to youtube, etc...


    I have also tried
    Code:
    <object data="/foo/bar/HowToo.mp4" type="video/mp4" />
    Here, nothing appears it's as if the object code doesn't exist at all.

    Just to prove to myself that I am entering the correct path/file name, I have also tried:
    Code:
    <a href="/foo/bar/HowToo.mp4">Play a video file</a>
    In this case when I click the link generated, it does load my local player and the video, but I want this to play in the browser, not a separate window.

    Finally, I also tried:
    Code:
    <video>
    <source id="mp4_src"
            src="/foo/bar/HowToo.mp4"
            type='video/mp4; codecs="avc1.42E01E, mp4a.40.2"'>
    </source>
    </video>
    In this case, I get asked what to do (download or play with external player).


    What am I doing wrong, and how do I fix it?
    Last edited by Robert0283; 08-25-2011 at 08:33 PM.

  • #2
    New to the CF scene
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    This worked using windows media player:

    <OBJECT ID="MediaPlayer" WIDTH=320 HEIGHT=276 CLASSID="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
    STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
    <PARAM NAME="FileName" VALUE="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4">
    <PARAM NAME="ShowControls" VALUE="true">
    <param NAME="ShowStatusBar" value="true">
    <PARAM NAME="ShowDisplay" VALUE="false">
    <PARAM NAME="autostart" VALUE="false">
    <EMBED TYPE="application/x-mplayer2" SRC="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4" NAME="MediaPlayer"
    WIDTH=320 HEIGHT=276 ShowControls="1" ShowStatusBar="1" ShowDisplay="1" autostart="0">
    </EMBED>
    </OBJECT>

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    84
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Are you trying to view it in front Page? preview in browser

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Coolest View Post
    This worked using windows media player:
    Still getting the same plugin message, but I expected that as I'm viewing this on a linux box (no windoze player)



    Quote Originally Posted by embeebutterly View Post
    Are you trying to view it in front Page? preview in browser
    No, attempting to view in firefox.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •